Earth Hour - annamme valomerkin ilmaston puolesta

Maailman laajimmalle levinnyt ympäristötapahtuma Earth Hour järjestetään jälleen lauantaina 23. maaliskuuta 2024 kello 20:30-21:30. Forum on mukana sammuttaen kauppakeskuksen julkisivun valaistuksen sekä osan valomainoksista tunniksi ympäristön puolesta. Lue lisää ja osallistu kanssamme!

WWF:n vuosittaisessa maailmanlaajuisessa ilmastokampanjassa kannustetaan yksittäisiä ihmisiä, yrityksiä, kaupunkeja, kuntia sekä muita organisaatioita sammuttamaan valonsa tunniksi samanaikaisesti ilmastonmuutostietoisuuden puolesta. Tämän symbolisen eleen avulla jokainen voi ilmaista huolensa ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä päättäjille. Sammuta valot, sytytä kynttilät ja hyggeile ilmaston puolesta. 

Ei pelkkää puhetta vaan energiatekoja

Koemme tärkeäksi toimia ympäristön ja vastuullisuuden puolesta monin eri keinoin. Forumin katolla on oma aurinkovoimala ja kauppakeskus on käytön aikaisen energiankulutuksensa osalta täysin hiilineutraali. Jäljelle jäävä osuus sähkönkulutuksesta tuotetaan päästöttömällä tuulivoimalla, jota tuotetaan Lakiakankaan tuulivoimapuistossa Isojoen kunnassa. Tarkastelemme kiinteistöjen huollosta ja ylläpidosta aiheutuvia päästöjä ja pyrimme minimoimaan nämä.

Olemme saaneet hyvät arviot myös ympäristösertifioinneista. Forumin kiinteistöllä on BREEAM In-Use ympäristösertifikaatti Very Good-tasolla. Lisäksi kansainvälisessä vastuullisuusarvioinnissa GRESB:ssä saimme täydet 5 tähteä, ja olimme Global Sector Leader omassa vertailuryhmässämme. GRESB-arviointi kattaa kaikki yritysvastuun osa-alueet, kuten ympäristön, sosiaalisen vastuun, hallinnon ja kestävän kehityksen.

Mukana mahdollistamassa vastuullisuustyötä

Ympäristön puolesta puhuvan Earth Hour ja Itämeripäivä -tapahtumien lisäksi toimimme mahdollistajana ja teemme tekoja sosiaalisen vastuun saralla. Pitkäaikainen yhteistyö Nenäpäivän ja Joulupuu-keräyksen kanssa mahdollistaa varojen ja lahjoitusten keruun järjestöjen kohderyhmille. Lisäksi olemme neljättä vuotta virallinen Helsinki Pride -kumppani tuoden esille viestiä yhdenvertaisuuden puolesta. Teemme laajasti hyväntekeväisyystyötä ja haluamme osaltamme mahdollistaa sen, että moni yhteiskunnallinen haaste tulee näkyväksi.

Tehokkaampaa kierrätystä ja fiksumpia valintoja

Kierrätysasteemme on noussut joka vuosi. Tällä hetkellä 61 % Forumissa syntyneistä jätteistä menee kierrätykseen ja uusiokäyttöön. Jäljelle jäävä osuus hyödynnetään energiantuotannossa. Hyötykäyttöaste on 100 %. Mikäli lajiteltu jäte ei sovellu materiaalihyötykäyttöön, se menee energiahyödynnettäväksi.

Meiltä löytyy useitakymmeniä myymälöitä, kahviloita ja ravintoloita, joten roolimme paitsi tekijänä, myös mahdollistajana ja vaikuttajana on merkittävä. Haluamme tarjota vuokralaisillemme ja kävijöillemme tilat ja paikan, jossa kaikki saavat mahdollisuuden tehdä kestävämpiä, vastuullisempia valintoja. Myös lukuisat liikkeemme painottavat iloksemme vastuullisuusasioita. Aloitamme myös yhteistyön Kierrätyskeskuksen kanssa tuomalla Boksi-keräyspisteen Forumiin keväällä 2024.

Forum on osa laajempaa kokonaisuutta

Forumin omistaa kiinteistösijoitusyhtiö Sponda. Me Spondalla tavoittelemme kiinteistöjemme hiilineutraaliutta energiankulutuksen osalta jo vuoteen 2025 mennessä. Lisäksi olemme asettaneet tavoitteet arvoketjumme epäsuorille päästöille. Ilmastotavoitteemme ovat Science Based Taget initiative -aloitteen hyväksymät, ja edistämme luonnon monimuotoisuutta kiinteistöissämme sekä kiinteistökehityshankkeissamme viime vuonna kehitetyn biodiversiteettistrategiamme mukaisesti.