LUX ALOITTAA FORUMIN JUHLAVUODEN 5.-9.1.2022

Valon juhla lähestyy: Tammikuussa Forumin lasikulma muuttuu valotaideteokseksi osana LUX Helsinkiä.

Forum on ollut osa kaupunkikulttuuria jo vuodesta 1952, jolloin se rakennettiin Helsingin Olympialaisia varten. Kulttuuri on kulkenut tärkeänä osana läpi Forumin koko historian eri muodoissa, kirjallisuutena, kuva- ja veistostaiteena ja musiikkitapahtumina. Taide on konkreettisesti näkyvillä Forumissa tänäkin päivänä, sillä eri puolella Forumia on merkittäviä taideteoksia kiinteänä osana arkkitehtuuria. Suojeltu Forumin lasikulma valaisee Mannerheimintien ja Simonkadun risteystä ympäri vuoden ja tarjoaa upeat puitteet jälleen yhdelle uudelle taidemuodolle, Lux Helsinki -valotaideteokselle.

Valotaitelijan Otso Vartiaisen suunnittelema PIXELS korostaa ikonista lasikulmaa ja valaisee Mannerheimintien ja Simonkadun suuntaan tapahtuman ajan. Teos toimii näyttävänä parina Citycenterin katolle tulevalle valoteokselle.

Valotaide-elämys aloittaa upeasti Forumin 70-vuotisjuhlavuoden. Ikoniseen lasikulmaan suunniteltu ainutkertainen valotaideteos ilahduttaa helsinkiläisiä ja Helsingissä vierailevia. Samalla Forum on Lux Helsinki -kävijöille miellyttävä tauko- ja shoppailupaikka osana Lux-kierrosta.

Lue lisää ja tutustu kaikkiin teoksiin ennakkoon www.luxhelsinki.fi.

Tervetuloa nauttimaan valotaiteesta ja viihtymään yhdessä!