FANTASTINEN VALOSEIKKAILU AVASI FORUMIN JUHLAVUODEN

LUX Helsinki toi iloa ja toivoa lumiseen Helsinkiin. 

Uusi vuosi, ja samalla Forumin odotettu 70-vuotisjuhlavuosi avattiin näyttävästi upealla valotaiteella, kun LUX Helsinki -valofestivaali ilahdutti ihmisiä loppiasviikonlopun ajan ympäri kaupunkia.

Forumin ikonista lasikulmaa koristi valotaitelija Otso Vartiaisen suunnittelema Pixels, joka yhdessä Citycenterin Bling the Roof -teoksen kanssa teki koko ydinkeskustasta taianomaisen valoseikkailun. Teospari oli täynnä todellista valolla iloittelua - viihdemaailmasta tuttua estetiikkaa tuotiin nyt kaupunkitilaan.

Forum on kaikille tuttu osa pääkaupunkimme kaupunkikulttuuria, nähtävyys jo itsessään. LUX Helsingin myötä ikoninen rakennus pääsi upeaan loistoonsa ja käynnisti samalla 70-vuotisjuhlavuoden, jota tullaan juhlistamaan lukuisin tavoin keväästä lähtien.Forum rakennettiin vuonna 1952 Helsingin Olympialaisia varten ja koko historiansa ajan kulttuuri ja taide ovat olleet merkittävässä roolissa Forumin matkassa. Valotaideteos sopi täydellisesti Forumin tarinaan ja oli juuri tähän maailmantilanteeseen turvallinen, silti elämyksellinen ja sykähdyttävä tapa käynnistää juhlavuosi.LUX Helsingin teoksia saattoi tänä vuonna ihailla omaan tahtiin kaupunkia kiertäen. Valotaiteen perässä kuljettiin niin pulkalla, lumilaudoilla kuin raitiovaunuillakin. Kävijät kiittelivät ja kertoivat upeiden valoteosten tuoneen paitsi kaivattua valoa, myös toivoa pimeyden keskelle. 

Tutustu kävijöiden upeisiin kuviin sosiaalisessa mediassa, löydät ne tunnisteella #luxhelsinki. Forumin teosta voi ihastella koostevideolla Instagramissa tästä.

Lue lisää LUX Helsingin taideteoksista ja tapahtumasta: www.luxhelsinki.fi