Info

Forum. Tässä. Nyt. Aina.

Helsingin ikonisimman kauppakeskuksen kautta kulkevat koko kaupungin energiavirtaukset. Meillä voit liikkua ja inspiroitua tai pysähtyä ja virkistäytyä. Meillä voit kohdata ystäviä tai viettää omaa aikaa kaupungin sykkeen ympäröimänä. Olemme mukana helsinkiläisten elämän virrassa, arjessa ja juhlassa: ostosreissulla, kahvitreffeillä tai albuminjulkaisukeikalla. Olet tervetullut meille Helsingin keskustan keskukseen. Nähdään Forumissa!

KAUPPAKESKUS FORUM
MANNERHEIMINTIE 20, HELSINKI

Aukioloajat

FORUMIN LIIKKEET OVAT AVOINNA VÄHINTÄÄN:

MA–PE klo 10–20 (ravintolat klo 11 alkaen)
LA klo 10–19 (ravintolat klo 11 alkaen)
SU klo 12–18

Osa kahviloista ja ravintoloista on avoinna jo aikaisin aamusta tai pidempään iltaan. Kivijalkaliikkeet, joilla ei ole yhteyttä kauppakeskuksen sisätiloihin, kuten Yrjönkäytävän liikkeet, noudattavat omia aukioloaikojaan.

Liikekohtaiset aukioloajat ovat katsottavissa kohdasta Liikkeet ja palvelut.

FORUMIN YLEISET TILAT OVAT AVOINNA:

MA–PE klo 6–21
LA klo 6–21
SU klo 10–21

POIKKEAVAT AUKIOLOPÄIVÄT:

La 2.11. Pyhäinpäivä 12-18

Su 10.11. Isänpäivä 12-18

Loppuvuoden poikkeusaukioloajat – klikkaa lista auki tästä

Pe 6.12. Itsenäisyyspäivä – Liikkeet palvelevat omien aukioloaikojen mukaan*

Ti 24.12. Jouluaatto – Liikkeet palvelevat omien aukioloaikojen mukaan*

Ke 25.12. Joulupäivä – SULJETTU

To 26.12. Tapaninpäivä 12-18

Ti 31.12. Uudenvuodenaatto 10-18

Ke 1.1.2025 Uudenvuodenpäivä – SULJETTU

Ma 6.1.2025 Loppiainen 12-18

*Katso liikekohtaiset aukioloajat kohdasta Liikkeet ja palvelut.

Palvelut

FORUM INFO

Puh: 09 5657 4523
Email: infopiste(at)forum.fi
Infon aukioloajat ja lisätietoa täällä.
Sijainti: 2. kerros

Lisäksi kauppakeskuksen jokaisessa kerroksessa on digitaalisia opastetauluja, jotka tunnistat INFO-merkinnöistä. Kosketa näyttöä ja löydä haluamasi! Tietoa kauppakeskuksesta löydät myös maksuttomasta Forum-sovelluksesta, jonka löydät AppStoresta tai GooglePlay-kaupasta.

SÄILYTYSLOKEROT

Säilytyslokerot sijaitsevat K-kerroksessa Gigantin uloskäynnin vieressä, P-hallin hissejä vastapäätä. Lokeron lukituksen voi aktivoida omaan käyttöön millä tahansa kortilla, jossa on wifi-ikonia muistuttava RFID-tunniste (esim. useimmat maksukortit). Tavaroiden säilytys on maksutonta. Säilytyslokeroihin voi jättää tavaroita asioinnin ajaksi enintään yhdeksi päiväksi kerrallaan. Tavarat tulee noutaa säilytyslokerosta klo 21:00 mennessä, jonka jälkeen lokerot tyhjennetään päivittäin järjestyksenvalvojien toimesta. Säilytyslokeroihin jääneet tavarat käsitellään löytötavaroina. Emme vastaa säilytyslokeroihin jätetyistä tavaroista, joten pidäthän arvotavarat aina mukanasi vieraillessasi Forumissa.

WC-TILAT

WC-tiloja siaitsee kolmessa eri kerroksessa:

3-kerroksen wc-tilat sijaitsevat ravintolakäytävän päädyssä, sisäänkäynti 3-kerroksesta ja Kukontorilta.

0-kerroksessa wc-tilat sijaitsevat ravintolamaailman vastapäätä hissien vieressä.

K-kerroksen wc-tilat sijaitsevat Gigantin ala-aulan vieressä liukuportaita vastapäätä.

WI-FI

Forum tarjoaa maksuttoman langaton verkon kauppakeskuksen yleisissä tiloissa. Liity verkkoon Forum Free Wi-Fi ja surffaile!

LÖYTÖTAVARAT

Löytötavaroita voi tiedustella Infopisteeltä, puh: 09 5657 4523. Infopiste säilyttää löytötavaroita 2 viikkoa. Arvotavarat toimitetaan säilytysajan jälkeen Suomen Löytötavarapisteelle.

 

LASTENHOITOHUONE 

Lastenhoitohuone on suljettuna uudistustöiden ajan, kunnes avautuu uudessa sijainnissa. Uudesta sijainnista tiedotetaan myöhemmin. Vaipanvaihtopisteet löytyvät esteettömien wc-tilojen yhteydestä K-, 0- ja 3-kerroksista.

MOBIILILATAUSASEMA

Akku lopussa? Latausasemalla voit ladata mobiililaitteitasi. Ota mukaan oma USB-johto, kytke se latausasemaan ja odota laitteen latautumista. USB-johdon uupuessa löydät varmasti sopivanlaisen liikkeidemme valikoimasta. Latausasema sijaitsee 2. kerroksessa Forum Infon vieressä.

PANKKI- JA TALLETUSAUTOMAATIT

0. kerroksessa Asematunnelin sisäänkäynnin vieressä.
3. kerroksessa Granitin viereisellä käytävällä.
Talletusautomaatti löytyy 3. kerroksesta Otto.-automaatin yhteydestä.

LEMMIKKIVIERAAT

Lemmikkieläimet ovat tervetulleita kauppakeskuksen yleisiin tiloihin. Huolehdithan mahdolliset vahingot yhteistyössä siivouksemme kanssa. Siivoukseen saat yhteyden Forumin Infon avulla: puh. 09 5657 4523. Huomioithan, että jokainen liike määrittelee erikseen, saako liikkeen sisälle tuoda eläinvieraita.

Sijainti ja saapuminen

KÄYNTIOSOITE

Mannerheimintie 20, 00100 Helsinki
Sisäänkäynti myös Simonkadulta, Yrjönkadulta ja Asematunnelista.

Forum on keskellä kantakaupunkia!
Saavut Kauppakeskus Forumiin helposti kaikilla julkisilla kulkuvälneillä ja omalla autollasi. Forumista on maanalainen jalankulkuyhteys metroon, rautatieasemalle, raitiovaunuille, Kampin bussiterminaaliin ja EuroParkin pysäköintihalleihin.

ESTEETTÖMYYS

Forum on yleisiltä tiloiltaan esteetön. Myös suurin osa myymälöistä, kahviloista ja ravintoloista on esteettömiä, lukuun ottamatta Hello America -myymälää, johon on pienet portaat sekä ravintola Makaronitehdasta, joka sijaitsee kellaritilassa portaikon päässä.

PYSÄKÖINTI

Pysäköinti onnistuu kätevästi EuroParkin P-CityForum pysäköintihallissa, josta on suora kulkuyhteys kauppakeskukseen. Sisäänajo pysäköintihalliin Simonkadulta, Eteläiseltä ja Pohjoiselta Rautatienkadulta sekä Ruoholadenkadulta keskustan huoltotunnelista. Pysäköintihalli on puomiton Autopay-halli.

Lue lisää EuroParkin P-CityForum-sivustolta.

PYÖRÄILLEN MEILLE

Forumin polkypyöräparkki sijaitsee Kukontorilla. Kukontorille on helpoin saapua polkupyörällä Yrjönkadun porttikongeista. Forumin vieressä Mannerheimintiellä on myös sesongeittain kaupunkipyöräpiste.

SAAVU JULKISILLA

Helsingin lähiliikenne: HSL
Valtakunnallinen junaliikenne: VR
Valtakunnallinen linja-autoliikenne: Matkahuolto

Yhteystiedot

Kauppakeskusjohtaja
Mervi Jäntti
mervi.jantti(at)sponda.fi
Puh. 020 431 3286

Markkinointipäällikkö
Annaliina Vekkeli
annaliina.vekkeli(at)sponda.fi
Puh. 020 431 3230

Vuokrauspäällikkö
Veera Luostarinen
veera.luostarinen(at)sponda.fi

Kiinteistöpäällikkö
Ari Jouhi
ari.jouhi(at)colliers.com

Forumin Infopiste
infopiste(at)forum.fi
Puh. 09 5657 4523
Ma-Pe klo 10-20 | La klo 10-19 | Su 12-18

Järjestyksenvalvonta
Forum Valvomo 24/7
securitas(at)forum.fi
Puh. 09 694 8521

Promootiopaikat
Clear Channel
promootiot(at)clearchannel.fi
Puh. 020 731 2058

Kiinteistönomistaja
Sponda Oy | sponda.fi
Yrjönkatu 29 C
PL 940, 00101 Helsinki
Vaihde: 020 431 31 (8.00–16.30)

Lähetä palautetta

Laita meille palautetta! Kuulemme ilolla, mikäli vierailusi Forumissa on mennyt hyvin tai sinulle heräsi ajatuksia kävijäkokemuksen kehittämisestä. Huomioithan, että palaute tulee oletuksena kauppakeskuksen toimistolle. Mikäli haluat osoittaa palautteen jollekin liikkeistämme, valitsethan myymälän, kahvilan tai ravintolan nimen pudotusvalikosta ja palaute ohjautuu suoraan Forumissa sijaitsevaan toimipisteeseen. Mikäli liikkeelle osoitettu asia on kiireellinen, otathan yhteyttä liikkeeseen suoraan puhelimitse tai sähköpostitse. Yhteystiedot löytyvät Liikkeet-sivulta.
Tietosuojaseloste
Palautteen tyyppi

Forumia jo vuodesta 1952

Forum tarina alkaa useiden vuosikymmenien takaa ja liittyy moniin merkittäviin tapahtumiin koko Suomen ja Helsingin historiassa. Aikakaudet ovat muokanneet Forum-korttelia ja Forum on muovannut kaupunkikulttuuria. Tontilla sijainneessa matalassa puutalorivistössä käytiin peruna-, vaate-, ja kahvikauppaa jo 1900-luvun alkupuolelta alkaen. Alue tunnettiin Kukko-korttelina, sillä eläin oli helposti tunnistettava maamerkki osittain lukutaidottomille kansalaisille. Forum-korttelin rakennusten historiaan mahtuu maineikkaita nimiä aina Huberin talosta arkkitehtipari Kiseleffiin ja Heikeliin, sekä liikemies Amos Anderssoniin, jonka perustaman Konstsamsfundetin perintöä on erityisesti kulttuurin vaaliminen Forum-korttelissa.

Forum sai nimityksensä ja nykyistä muistuttavan muotonsa, kun puutalot purettiin ja paikalle rakennettiin kauppakeskus vuoden 1952 Helsingin Olympialaisia varten. Tällöin rakennukset olivat edelleen matalia Simonkadun ja Mannerheimintien rajatessa tilan, joista pääsi suoraan liikkeisiin. Vuonna 1984-86 vanha kiinteistö purettiin ja tilalle tuli Mannerheimintie 20 ja ikoninen lasikulma. Forum lonkeroituu useisiin kiinteistöihin Mannerheimintien, Simonkadun ja Yrjönkadun kehyksessä. Vuonna 2015 Forumin sisätilojen laajennus ja uudistus valmistui. Forumin omistajuus siirtyi kiinteistösijoitusyhtiö Spondalle helmikuussa 2016 ja vuonna 2017 NCSC valitsi Forumin niin Suomen kuin pohjoismaiden parhaaksi kauppakeskukseksi.

Forumin kiinteistössä on edelleen havaittavissa monia historiallisia merkkejä, kuten messinkikyltti, joka kertoo Amos Anderssonin asuinpaikan. Forumissa on myös useita taideteoksia, kuten 2-kerroksessa huomiota keräävä suihkulähde Nereidi (Kaivanto, 1985), Yrjönkäytävän varrella sijaitseva kivipiha, josta juontaa virtaus suurelle kiviveistokselle nimetään Keidas 1 (Popovits, 1985) ja aikoinaan Forumin katolla vuonna 2011 pesineistä huuhkajista inspiroitunut puutaideteos Core of a hollow tree (Raddum, 2013), joka sijaitsee Kukontorilla.

Kuva: Dilén Börje, 1953. Helsingin kaupunginmuseo.

Kuva: Mikko Uosukainen, 2022. Kauppakeskus Forum.

Kuva: Bonin Volker von, 1972. Helsingin kaupunginmuseo.