Forum for everyone - aina tilaa kohtaamisille | Forum X Pride Helsinki

Suomen suurin ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma, sateenkaariyhteisöä ja yhdenvertaisuutta juhliva Helsinki Pride -viikko järjestetään jälleen 27.6.–3.7.2022. Pride-viikon teema on "Kohtaamisia", jolla halutaan tuoda esiin Helsinki Pride -tapahtuman perustehtävää: ihmisten kohtaamisen mahdollistamista ja yhteisöllisyyden tukemista näiden kohtaamisten kautta. Forumissa olemme kohdanneet toisiamme jo 70 vuoden ajan ja Forum on myös vuonna 2022 Helsinki Priden ylpeä yhteistyökumppani, sillä Forum kuuluu kaikille.

Liputamme Forumissa ihmisoikeuksien ja tasa-arvon puolesta näkyvästi Pride-kuukauden aikana ja erityisesti Helsinki Pride -viikolla. Tavoitteena meillä Forumissa on lisätä yhdenvertaisuutta sekä sateenkaariyhteisön näkyvyyttä. Kannustamme yhteisöllisyyteen ja kohtaamisiin nyt, kun se on jälleen mahdollista.

Yhteisöllisesti yhdessä

Yhteisöllisyys on yksi Helsinki Priden tärkeimmistä arvoista. Toiminnan tavoitteena on luoda puitteet yhteisön ja yhteisöllisyyden rakentamiseen ja tukea sitä, että ihminen uskaltaa kohdata myös omat, tiedostamattomat ennakkoluulonsa. “Me uskomme, että kunnioittamalla itseään pystyy myös kunnioittamaan muita. Haluamme tänä vuonna, kahden vuoden tauon jälkeen, tuoda ihmiset yhteen kohtaamaan myös toisensa, keskustelemaan, oppimaan ja jakamaan itsestään muille. Helsinki Priden perustehtävä on ymmärryksen ja yhteisöllisyyden lisääminen ja sitä pääsemme vihdoin taas toteuttamaan”, toteaa Panu Mäenpää, Helsinki Pride -yhteisön hallituksen puheenjohtaja.

Terveisiä ja kohtaamisia Forumissa

Yhteistyökumppanina tartumme toimeen valjastamalla Forumin mediapinnat viemään eteenpäin Helsinki Priden virallista viestiä sekä tuomaan esille keräämiämme Pride-tervehdyksiä kaikissa sateenkaaren väreissä. Forumin diginäytöille ja somekanaviin kerätään tänäkin vuonna terveisiä Pride-yhteisöltä Forumin Instagram-tilin kautta. Terveisiä julkaistaan pitkin kesäkuuta ja erityisesti kesä-heinäkuun vaihteessa Pride Helsinki -viikolla. Yhdenvertainen maailma ei ole vielä valmis, mutta haluamme osaltamme tehdä töitä sen eteen, että tulevaisuudessa kaikki voisivat olla vapaasti sellaisia kuin ovat. Helsinki Pride -kuukauden ajan kauppakeskuksen mediapinnat ovat kirjaimellisesti kaikkien forum.

Vuonna 2022 Forum on Helsinki Priden kumppani toista vuotta. Toimimme viestinviejinä, mutta lisäksi olemme oppimismatkalla ja valmiita kehittymään ja kehittämään ympäristöämme yhdenvertaisemmaksi mahdollisuuksiemme puitteissa. Toivomme voivamme tarjota kaikille turvallisen kohtaamispaikan Forumin katon alla ympärivuotisesti ja vuodesta toiseen. Helsinki Pride -viikkoa silmällä pitäen sijaitsemme aivan lähellä Pride Housea, joka on tänä vuonna naapurissamme nykytiateen museo Kiasmassa. Tervetuloa Helsingin keskustaan sukeltamaan kohtaamisiin, olemaan oma itsesi ja bongaamaan Forumissa terveisiä yhdenvertaisuuden puolesta.

Forumin Pride-rekka kutsuu mukaan kulkueeseen

Tänä vuonna Forum nähdään mukana myös 2. heinäkuuta odotetussa Pride-kulkueessa omalla rekalla, jonka kyytiin sinullakin voi olla mahdollisuus päästä. Seuraa Forumia Instagramissa käyttäjänimellä @kauppakeskusforum ja kuulet lisää ensimmäisten joukossa!

Lue lisää Pride Helsinki -tapahtumasta: Pride.fi